Pages

Milföy Ve Yufkadan Kolay Börek Tarifi




Malzemeler :

2 adet yufka
Tepsinin boyuna göre 16 veya 20 adet milföy hamuru

İçi için :

Canınız ne istiyorsa koyabilirsiniz
( Peynir, Patates, Ispanak, Kıyma vs )

Sosu için :

1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
Soda

Üzeri için :
Bu da isteğiniza bağlı tabiki
( Çörek otu veya Susam )


Hazırlanışı :

Öncelikle tepsi veya borcamınızı yağlayın yada benim gibi pişirme kağıdı kullanın.
İlk olarak kabınıza milföy hamurlarını bir kat dizin. 
Üstüne bir adet yufkayı rasgele dağınık olarak dizin.
Bir kapta yumurta, süt ve sıvıyağını karıştırın (soda dahil değil) 
Karışımın yarısını yufkanın üstüne aktarın..
İstediğiniz iç malzemeyi koyun.
İç malzemenin üstüne 2. yufkanızı koyun.
Ve onunda üstüne milfiöyleri dizin.
Kalan karışımı dökün.
Her bir milföy karesini çapraz kesin.
Üstüne çörek otu veya susam dökün.
Tepsinizi streç folyoyla kaplayın ve buzdolabında yaklaşık 2 saat bekletin.
Hatta 1 gece önceden bekletin yumuşacık olsun.
Pişirmek istediğiniz zaman öncelikle fırınınızı ısıtın.
Sonra 1 şişe sodayı böreğinize dökün ve çekmesini bekleyin. 
200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsuuuuunn  !!!

0 yorum:

Yorum Gönder

Milföy Ve Yufkadan Kolay Börek Tarifi




Malzemeler :

2 adet yufka
Tepsinin boyuna göre 16 veya 20 adet milföy hamuru

İçi için :

Canınız ne istiyorsa koyabilirsiniz
( Peynir, Patates, Ispanak, Kıyma vs )

Sosu için :

1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
Soda

Üzeri için :
Bu da isteğiniza bağlı tabiki
( Çörek otu veya Susam )


Hazırlanışı :

Öncelikle tepsi veya borcamınızı yağlayın yada benim gibi pişirme kağıdı kullanın.
İlk olarak kabınıza milföy hamurlarını bir kat dizin. 
Üstüne bir adet yufkayı rasgele dağınık olarak dizin.
Bir kapta yumurta, süt ve sıvıyağını karıştırın (soda dahil değil) 
Karışımın yarısını yufkanın üstüne aktarın..
İstediğiniz iç malzemeyi koyun.
İç malzemenin üstüne 2. yufkanızı koyun.
Ve onunda üstüne milfiöyleri dizin.
Kalan karışımı dökün.
Her bir milföy karesini çapraz kesin.
Üstüne çörek otu veya susam dökün.
Tepsinizi streç folyoyla kaplayın ve buzdolabında yaklaşık 2 saat bekletin.
Hatta 1 gece önceden bekletin yumuşacık olsun.
Pişirmek istediğiniz zaman öncelikle fırınınızı ısıtın.
Sonra 1 şişe sodayı böreğinize dökün ve çekmesini bekleyin. 
200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsuuuuunn  !!!

0 yorum:

Yorum Gönder