Pages

Un Helvası Resimli Tarifi

Bayılırım un helvasına. Kokusuna da tadına da sabırsızlıkla yavaş yavaş üşenmeden kavurmaya da. Yapmak isteyenler için tek tek her aşamasını resimli olarak anlatacağım.

UN HELVASI TARİFİ ( 6 Kişilik )
Malzemeler:
* 125 gr terayağı
* 125 gram margarin
* 2 buçuk su bardağı un
* 2 buçuk su bardağı ılık süt
* 2 su bardağı toz şeker
* İçine dolmalık fıstık (isteğe bağlı)
* Üzerine tarçın, ceviz v.s. (isteğe bağlı)


Önce margarini eritin. Daha sonra terayağını ilave ederek eritmeye devam edin. ( önce tereyağını atarsanız yakma riskiniz olabilir)



Yağ kızınca içine unu ilave edin ve hemen yağı emmesi için karıştırın.




Yukarıda da görüldüğü üzere rengi önce altın sarısı sonra ise karamel rengine yakın bir ton olana kadar kavurmaya devam edin. Orta gözde kısık ateşte bu işlem yaklaşık 15-20 dk arası sürmektedir. Zaten unun kokusu sizi büyülemeye başlayınca anlayınki diğer aşamaya geçmeniz gerekiyor :)




Diğer aşama toz şekeri ilave etmek. Sağ üst resimdeki gibi iyice yedirene kadar kavur işlemine devam edin.




Son malzememiz olan sütü de ilave ederek artık un helvamıza kavuşmuş oluyoruz. Ama sütün ılık olmasına dikkat edin ve yavaş yavaş ilave edin. Sakın boca etmeyin benden söylemesi. Karışım sütü emer emmez ocaktan alın.


Vee işte sonuç. Hımmm Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Un Helvası Resimli Tarifi

Bayılırım un helvasına. Kokusuna da tadına da sabırsızlıkla yavaş yavaş üşenmeden kavurmaya da. Yapmak isteyenler için tek tek her aşamasını resimli olarak anlatacağım.

UN HELVASI TARİFİ ( 6 Kişilik )
Malzemeler:
* 125 gr terayağı
* 125 gram margarin
* 2 buçuk su bardağı un
* 2 buçuk su bardağı ılık süt
* 2 su bardağı toz şeker
* İçine dolmalık fıstık (isteğe bağlı)
* Üzerine tarçın, ceviz v.s. (isteğe bağlı)


Önce margarini eritin. Daha sonra terayağını ilave ederek eritmeye devam edin. ( önce tereyağını atarsanız yakma riskiniz olabilir)



Yağ kızınca içine unu ilave edin ve hemen yağı emmesi için karıştırın.




Yukarıda da görüldüğü üzere rengi önce altın sarısı sonra ise karamel rengine yakın bir ton olana kadar kavurmaya devam edin. Orta gözde kısık ateşte bu işlem yaklaşık 15-20 dk arası sürmektedir. Zaten unun kokusu sizi büyülemeye başlayınca anlayınki diğer aşamaya geçmeniz gerekiyor :)




Diğer aşama toz şekeri ilave etmek. Sağ üst resimdeki gibi iyice yedirene kadar kavur işlemine devam edin.




Son malzememiz olan sütü de ilave ederek artık un helvamıza kavuşmuş oluyoruz. Ama sütün ılık olmasına dikkat edin ve yavaş yavaş ilave edin. Sakın boca etmeyin benden söylemesi. Karışım sütü emer emmez ocaktan alın.


Vee işte sonuç. Hımmm Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder